חיפוש

4 חוקים בפוקר שלא הכרתם

חוקי הפוקר מכסים מגוון רחב של מצבים חריגים, כולל כאלה שאפילו שחקני פוקר מנוסים אולי לא נתקלו בהם או הקדישו להם תשומת לב רבה לפני כן. להלן חמישה כללי פוקר ממגוון משחקי פוקר שונים, שאולי לא כולם יודעים עליהם, למרות שבמקרים מסוימים כן. חוקים שייגרמו לכם לתהות האם אתם באמת מכירים את המשחק שאתם כה אוהבים.

 

4 החוקים בפוקר שאתם לא מכירים

כעת נפנה לסקור חוקים בפוקר שלא הכרתם :

סוכן XL7 פוקר

חוק 1 – האם אתם חייבים להמר על האגוזים על הנהר?

מי שצופה הרבה בפוקר בטורניר בטלוויזיה עשוי להיות מודע לכלל זה, וכך גם רוב שחקני פוקר בטורנירים שהינם מנוסים. עם זאת, ייתכן שאפילו מי שמשחק הרבה לא התמודד באופן אישי עם המצב הספציפי הזה, ולכן אולי לא היה מודע לכלל המחייב אתכם להמר כשאתם מחזיקים ביד הטובה ביותר האפשרית, כאשר הוא האחרון לפעול בסיבוב ההימורים האחרון.

הכלל נאכף בטורנירים באליפות העולם לפוקר ובמקומות אחרים (אם כי לא בכל מקום). השחקן בודק בחזרה ומציג את ההדחה בגובה האס – יד ללא תחרות על הלוח הזה. השחקן הזה יספוג עונש ויגרום לו לחכות סיבוב אחד לפחות.

 

חוק 2 – האם דירוג החליפות חשוב אי פעם בפוקר?

כמעט בכל משחקי ומצבי הפוקר, אפס הבחנה נעשית בין ארבע החליפות – עלה, לבבות, אלות ויהלומים – בכל הנוגע לערך היד. לדוגמה, אם במקרה שני שחקנים עושים שטיפות במשחק של שבעה קלפים בשימוש בחליפות שונות, אין חשיבות לחליפות. זה לא כאילו "ספדס הולם לבבות" או משהו דומה.

במקום זאת, מי שיש לו את הקלפים בעלי הדירוג הגבוה ביותר יהיה היד הטוב יותר. עם זאת, אם אתם לא משחקים הרבה משחקי חתיכה, אולי אתם לא מבינים שהחליפות כן חשובות לפעמים כשזה מגיע לקביעה איזה שחקן חייב להתחיל את הפעולה ביד על ידי תשלום ה"הבא-אין".

סוכן XL7 פוקר

חוק 3 – מי מקבל את הצ'יפ המוזר?

ספצים מפוצלים הם לא כל כך נדירים בפוקר, במיוחד במשחקי "קופה מפוצלת" שבהם חצי מהקופה הולך ליד הגבוהה הטובה ביותר וחצי הולך ליד הנמוכה הטובה ביותר. מה קורה כשהקופה לא מסתכמת למספר זוגי? מי מקבל את התוספת? המצב חל רק לאחר שהקופה מחולקת בצורה שווה ככל האפשר עד לשבב הנמוך ביותר במשחק, אבל עדיין לא בדיוק שווה.

לדוגמה, נניח בטורניר, הצ'יפ הנמוך ביותר במשחק הוא ה-25 והקופה הכוללת היא 3,925 – הדבר הטוב ביותר שהדילר יכול לעשות הוא להפוך ערימה אחת ל-1,975 והשנייה ל-1,950.

 

חוק 4 – מי מציג ראשון?

סביר להניח שהייתם שם – אתם ביד הולדם ללא הגבלה רב-כיוונית, הפעולה בודקת את הריבר, ואז כולם מהססים, מסתכלים אחד על השני ומחכים שמישהו יראה יד. אפילו שחקני פוקר מנוסים אינם בטוחים מדי פעם מי אמור להראות את הקלפים שלהם ראשון.

 

לסיכום

אם אתם זקוקים לעוד עזרה בנוגע לחוקים של פוקר אתם מוזמנים לפנות אל סוכן 7XL פוקר, שישמח לעזור ולסייע לכם בדרך שלכם להצלחה.

סוכן XL7 פוקר

אולי תאהבו גם את