עולם המסעדנות הוא עולם תחרותי, וגורמים רבים משפיעים על הצלחת מסעדה חדשה. מלבד האוכל, השירות והמחיר, עיצוב המסעדה משחק תפקיד משמעותי ביותר בהשפעה על האווירה ועל חווית הלקוח. עיצוב נכון יכול למשוך לקוחות חדשים, לשמור על לקוחות קיימים ואף להפוך את המסעדה למותג מוכר ואהוב. בכתבה זו נסקור עקרונות חשובים בעיצוב מסעדות.
גיבוש קונספט
הצעד הראשון בעיצוב מסעדה הוא גיבוש קונספט ברור. הקונספט צריך לשקף את סוג האוכל המוגש במסעדה, את קהל היעד ואת האווירה הרצויה. לדוגמה, מסעדה איטלקית כפרית עשויה להזדקק לעיצוב חמים ומזמין עם חומרים טבעיים כמו עץ ואבן, בעוד שמסעדה מודרנית עשויה להזדקק לעיצוב נקי ומינימליסטי. בכל מקרה חשוב שכל האספקטים השירותיים ידברו באותה שפה. מהאוכל, דרך עיצוב החלל, התאורה, הרהיטים ועד העיצוב הגרפי של התפריטים, האריזות והנוכחות הוירטואלית ברשתות החברתיות.
תכנון נכון של החלל
לאחר גיבוש הקונספט, חשוב לתכנן את החלל בצורה נכונה. יש לקחת בחשבון את זרימת התנועה במסעדה, את מיקום המטבח, את גודל השולחנות והמרווח בין השולחנות. תכנון נכון יבטיח שהמסעדה תהיה נוחה ונעימה הן ללקוחות והן לצוות. חשוב לתכנן מספיק מרחב למטבח, למחסן, לשירותים, לעמדת מלצרים, למשרד וכמובן לחלל ההסעדה.
בחירת חומרים וריהוט
בחירת החומרים והריהוט היא אחד החלקים החשובים ביותר בעיצוב המסעדה. חשוב לבחור חומרים איכותיים ועמידים שיתאימו לקונספט של המסעדה. כמו כן, חשוב לבחור ריהוט נוח ונעים שישתלב באווירה הכללית.
שימו לב, חלק מהרהיטים ופרטי הנגרות שתזמינו יהיו בשימוש גבוה מאוד לעומת חלק אחר מהרהיטים ומפרטי הנגרות שמהווים אלמנטים קישוטיים. החליטו איזה מהאלמנטים צריכים להיות עמידים מאוד ועליהם אל תתפשרו. לדוגמה: שולחנות וכיסאות, בר, ארון משקאות וכו – יהיה בשימוש מאוד גבוה.
אפשר להתפשר במחיר ובאיכות על אלמנט תלוי מהתקרה או ארונות צמודי קיר שאינם בשימוש מאסיבי – אלא דקורטיבי.
חיפויים
חיפויים הם לא רק עניין של אסתטיקה. הם יכולים גם לתרום רבות לפונקציונליות של המסעדה. לדוגמה, חיפוי קיר עמיד יכול להקל על ניקיון המסעדה. חיפויי קיר הם פתרון זמין ומהיר להחלפת מראה המסעדה וליצירת מראה שלם במחיר זול יחסית.
חשוב לבחור חיפויים שיתאימו לקונספט של המסעדה ולתקציב. יש מגוון רחב של חיפויים זמינים בשוק, החל מאריחים ועד טפטים וצבע. למידע נוסף כנסו לאתר https://www.lior-design.com.
הוספת תמונות, פסלים וצמחים
קירות ריקים ומנותקים יכולים להתחבר במהירות לקונספט המרכזי באמצעות תמונות פסלים וצמחים (שיכולים להיות מפלסטיק!) אם לא דרך קונספט – אפשר דרך צבע, בכל מקרה, אל תשאירו פינות לא פתורות.
לסיכום
עיצוב מסעדה הוא תהליך מורכב שדורש ידע מקצועי ותכנון מדוקדק. על ידי הקפדה על העקרונות המפורטים בכתבה זו, תוכלו ליצור מסעדה יפהפייה, פונקציונלית ונעימה שתמשוך לקוחות רבים ותבטיח את הצלחת העסק שלכם.