העסק הפרטי של מי מכם הוא כמו ילד נוסף, אתם משקיעים בו שעות, מאמינים בו ואוהבים אותו, אך מה לעשות שלא אחת הסיטואציה היא כזאת שהעסק מעמיד אתכם בפני שוקת שבור וחוסר יכולת לשלם את החובות שהצטברו, אז מה לעשות אם צברתי חוב מהעסק, אבל אין לי אפשרות לשלם אותו ?
כיצד נצבר חוב לעסק
חוב הוא למעשה תשלום שיש עליו התחייבת, אך לא שולם בפועל. החוב הוא למעשה התחייבות של העסק לגורם זה או אחר ( להלן הנושה ) שלא כובדה. חוב בצורתו המוכרת לנו כיום יכול להופיע במספר צורות ודרכים כפי שמסביר עורך הדין אורי גילת המתמחה בהסדרי חוב ללקוחות עסקיים ופרטיים. החובות לרוב נוצרים עקב אחת מהפעולות הבאות :
- קבלת הלוואה עבור רכישה או התרחבות.
- רכישה באשראי גבוהה מן היכולת להחזיר.
- חיוב על פיצו לנזק הנגרם בעת פעולת העסק.
- אי עמידה בהתחייבות כספית.
החוב למעשה נוצר בשל מצב שבו החייב הצהיר בהתחייבות על כך שיחזיר לחייב כסף, או שווה כסף ולא עמד בהבטחתו.
עבור עסקים, יש כאלו הנעזרים בחובות לניהול העסק, אך בסוף מגיע רגע התשלום, במידה ולא יעמוד העסק בהתחייבויות שנתן, הוא יעמוד בפני בעיה.
פירעון חוב –
על עסק והעומד בראשו הנכנסים לחובות חלה האחריות לעמוד בהחזר התשלומים ולפרוע את החובות עליהם הם התחייבו. במקרה שבו בעל העסק נקלע לחוב שאיננו יכול לעמוד בו, עליו לפנות למהלך של הסדר מכל סוג על מנת לוודא את החזרת החוב.
מי הם הנושים עבור חוב לעסק ?
- המערכת הבנקאית – המערכת הבנקאית מאפשר גמישות רבה. היא מעניקה את היכולת לקחת אשראי, להיכנס ליתרה שלילית, אובר דרפט, או הענקת הלוואות בתנאים מסוימים. אולם במידה ובעל העסק לא יעמוד בהתחייבויות, יהיה עליו להגיע להסדר תשלום מוסדר.
- ספקים שונים – בעל עסק מקבל סחורה ושירות מספקים שונים, להם הוא צריך לשלם. בעל חוב לא מצליח לבצע זאת.
- לקוחות – הלקוחות של העסק שילמו על שירות שהיו אמורים לקבל, אך זה לא קרה, מה שהפך אותם מידית לחלק מהנושים של בעל העסק.
מה לעשות אם צברתי חוב מהעסק, אבל אין לי אפשרות לשלם אותו ?
בעלי עסקים אשר מצאו את עצמם בחובות גדולים ללא יכולת אמיתית להשיב את החובות שלהם צריכים לנקוט בצעדים מידיים שכן במידה והנושים שלהם יעשו זאת קודם, מצבם יהיה עוד פחות טוב.
חשוב לזכור שבעלי עסקים לרוב לא נדרשים לסנקציות אישיות, היות שהעסק הוא ישות בפני עצמו. בשל כך יש חשיבות גדולה להיעזר בשירותים של עורך דין להסדר חוב על מנת לפתוח בבקשה לקיום הליך מוסדר של הסדר חוב מול הגורמים השונים.
- הסדר חוב מול הנושים – על בעל העסק עומדת החובה להגיע להסדר מוסכם על הנושים על מנת לקבל את אישורו של בית המשפט לתהליך.
- הסדר מול הבנקים – הסדר מול הבנקים הוא חשוב מאד היות שהם למעשה הגב הכלכלי של כל עסק. היכולת להגיע איתם להסדר יכולה לסייע מאד בתהליך, או לחלופין להפוך אותה למורכבת הרבה יותר.